Рецепти за Великден

Рецептите на тази страница са като за празник, на който винаги се стараем да подредим богата и вкусна трапеза, да почерпим гостите си със собствено приготвени тържествени ястия и десерти. Работата по тях ще ти се стори лека и приятна, когато видиш приятно изненаданите погледи и приемеш поздравления за инициативата.

Декорация на великденски яйца

Без бои и шарени пръсти (маса, под, паници, мивка и куп изхвърлени вестници и парцали) лесно може да се направят красиви великденски яйца. Разбира се не бих се отрекла от боядисването на яйца с бои, колкото и пакости да направя покрай това, но тази идея със салфетки наистина ми се струва добра.

Тематични десерти

Традиционно боядисаните яйца по принцип са си достатъчна декорация за масата, особено сега, когато има предостатъчно разнообразни идеи и методи за украсяването им. Но ако ти се отдаде възможност, не пропускай да добавиш и тематичен десерт за празника. С тази селекция се надявам да те ориентирам с какво може да направиш Великден още по-пъстър и вкусен.

Салати и предястия

Свежите зелени салати с репички и стръкове пресен лук и чесън са неизменна част от великденското меню, а печените пресни картофи се приготвят бързо и са любими на всички ни. Виж обаче с какво друго може да допълниш празника за още по-голяма наслада и радост на цялото семейство.

Агнешко

Агнешкото се свързва преди всичко с пролетта, със стрък пресен чесън и китка розмарин. Пролетта идва със зеления си цвят, с първите свежи зеленчуци и вълнението около предстоящия Великден.