Вкус и цвят

Беше преди два месеца. Искаше ми се да направя нещо необикновено. Не сензационно, а нещо, което не правя често или дори изобщо. Бях в такъв период на открития, в търсене и създаване на хубави емоции. За себе си. Действаше ми се импулсивно. В такива случаи, когато не ме свърта, първото нещо, което правя е да си купя някое неопитано от мен вино, да се информирам за него и да го съчетая с храна, която не съм приготвяла досега. Обикновено това потушава страстите, душата ми е нахранена, получавам някой друг готварски и винен урок в бонус и продължавам да живея спокойно. В онзи петък обаче, всичко се разви по неочакван, дори и за мен начин.

Вкус и цвят

След като се прибрах от работа у дома, почти превъзбудена от факта, че следващите два дни са уикенд и аз нямам никакви ангажименти, дойде и решението какво ми се прави. Дойде импулсивно, както вече се разбрахме. Исках да ме нарисуват с къна. Не знаех къде да отида, затова потърсих места. Харесах си едно с име Art and Makeup Boutique и докато се усетя, вече имах записан час за следващия ден. Така се запознах с Цвети, с която се разговорихме докато ме рисуваше. Допаднахме си. Решихме, че трябва да направим нещо заедно. Аз десерт, а тя да ме гримира по темата на десерта. Уау! Ето ти ново изживяване, Йоана!

Аз след грим от Цвети в Art and Make UP Boutique

Тогава се замислих. Всеки артист, всеки, който се занимава с дейност, в която е необходимо да бъде креативен, да има въображение, да създава първо наум, а след това да реализира намисленото, има нужда от вдъхновение. Замислих се откъде аз черпя вдъхновенията си. Те може да са провокирани просто от разговор за торта или от желание, или от сезона, или от пътуване, или от филм, или просто защото обичам някого. Замислих се също, че музата не се търси. Тя сама трябва да дойде при теб. Или ти да отидеш при нея, както се случи сега.

Аз след грим от Цвети в Art and Make UP Boutique

След седмица, с мисли, че искам да създам не просто десерт, а запомнящ се десерт, с Вальо и Даниел потеглихме към Касандра за лятната ни ваканция. Как се развиха тези мисли и за резултата от тяхната реализация, може да прочетеш в статията за това, която включва и рецептата на десерта.

Меден кекс с махлеб, мус от манури и портокалов цвят, смокини в сладко вино, карамелена глазура и трохи в бял шоколад

Докато обмислях десерта си, много добре знаех, че той – неговите цветове, цветовете на вкусовете му, ще бъдат трансформирани върху лицето ми. Нямах търпение да приготвя десерта, да го споделя и да се погледна чрез него. Разбира се, последното беше работа на моя провокатор, човекът, който ме накара да мисля за десерт не само като вкус и презентация, но и като картина, като нещо което може да се преобрази в различно от готварското изкуство амплоа.

Аз след грим от Цвети в Art and Make UP Boutique

Основните вкусове и съответно цветове в десерта, от които моят гримьор трябваше да се води са мед, карамел и смокини. Допълващите ги вкусове, съответно цветове са тези на портокалов цвят, махлеб и малко шоколад.

Аз след грим от Цвети в Art and Make UP Boutique

Мисля, че много добре ни се получи. Това беше като взаимно зареждане между два твореца, които работят в различни направления, а крайният резултат са две творби, за чието изпълнение се изискват коренно различни техники и професионален опит, но и двете са с еднакво звучене. Настроение. Хубаво настроение. Запомнящо се. Носят ми го и вкусът на десерта, и цветовете върху очите ми.

Аз след грим от Цвети в Art and Make UP Boutique

Благодаря на Вальо за фотосесията. И на Даниел за търпението.

Заедно с Даниел

Други истории от emotions

6 коментара

  1. Вдъхновяващо преживяване и представяне!
    Много ти отива този грим, Йоана!
    Прекрасни снимки!

  2. Разкошен десерт и разкошна жена с тъъъъничка(за моите очи) нишка, която ги свързва. Поздравления и за фотографа и малкия чаровен асистент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *