Нови кулинарни курсове пролет-лято 2015

Тарт със сладкарски крем, дребни червени плодове и шоколадов ганаш

Тези дни никаква ме няма с нови публикации, но не защото съм забравила да готвя или снимам, а защото подготвям четири нови кулинарни курса. Темите смятам за интересни и истински се забавлявам в избора на рецепти. Всъщност, не винаги е лесно, тъй като искам да предам много знания и любопитни предложения за кратко време. Все пак успях да събера някои стари и някои нови идеи, които да предложа с новите курсове. Ето кои са те в програмата за пролет-лято 2015 в Кулинарно училище Меню.

Към всеки курс съм включила обобщение с малко думи, а подробности може да видиш в неговата страница.

Това бяха новите курсове. Напомням и за вече провеждани курсове, но с нови дати:

 • Курс за френски макарони – след два осъществени курса, има обявени две нови дати. Първата е много скоро на 22 февруари, неделя. Ако вече имаш ангажимент за този ден, втората дата е 25 април, събота.
 • Курс за многолистно тесто и кроасани – 28 и 29 март, събота и неделя, два дни в които ще разгледаме подробно изкуството и майсторстсвото в приготвянето на кроасани, бутер тесто и виенски кифлички.
 • Курс за испанска кухня – 5 юли, неделя; след първия осъществен курс за тази година следва втора, лятна дата; ще научиш как се приготвят няколко традиционни испански ястия, много кулинарни техники и неизбежно ще опитаме всичко приготвено с чаша вино (както обикновено, впрочем)

За всички предстоящи курсове, които водя може да следиш в страницата „Курсове“ (в главното меню на блога) или в горната част на дясната странична лента на страницата.

Заповядай да се забавляваме и да приготвим вкусна храна, на която да се насладим заедно. И най-важното – да научиш основни кулинарни техники, подробности за продуктите на нашия пазар, да се срещнеш с приятни хора, които мислят като теб, да добиеш нови идеи и вдъхновение. Твоите близки също ще го оценят.

4 коментара

 1. Ама какъв си папарак, Йоанка! 🙂 И какво ли толкова правя в тази купичка, хич не се и сещам сега.
  Поздравявам те а курсовете, винаги е удоволствие! И чакам новите с нетърпение! Нали знаеш колко са ми слаби ангелите, когато стане въпрос за тесто и сладко… 😉 А баниците – ей там ще попивам като гъбка!
  Усмивки и до скоро!

 2. Успех в предстоящите курсове.

  А какво е това апетитно нещо на снимката? Сладко ли е? Солено ли е?

 3. Аз пропуснах курса за шоколада. Ще очаквам нови дати с внимание, а също така ако има курсове за работа с фондан и правене на торти ще съм от активните участници.
  Благодаря на организаторите за организацията и предоставените възможности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *