Кулинарни курсове сезон есен-зима 2015-2016

Шоколадов чийзкейк

След хубавото и сравнително спокойно за мен лято идват по-динамичните месеци, а с тях и новият кулинарен сезон в Кулинарно училище Меню. Предстоят сезоните с много събития, празници и подаръци. Всички те неизбежно са свързани със срещи, за чието добро прекарване, освен наличието на добра компания и приятни теми за разговор, от важно значение са и сервираните храни и напитки. За мен това наистина е важно. Ако и ти смяташ така и искаш да научиш нови за теб рецепти, техники и продукти, с които не само да впечатляваш твоето семейство и приятели, а и да създаваш наслада с удоволствие за самия себе си, за мен ще бъде радост да готвим заедно, да ти покажа моите умения, да ти разкажа знанията си и да си прекараме приятно на всеки един кулинарен курс, който водя.

Печени месни пирожки с праз и чубрица

Подготвих няколко нови кулинарни теми като провансалска кухня, сладкиши, дребни сладки, торти и рецепти с пълнозърнести брашна от моята книга „Аромати от сърцето на дома“.

Буябес

Освен тях в програмата продължават да присъстват най-посещаваните и успешни курсове като този за френски макарони, многолистно тесто и кроасани, приготвяне на кори за баница и щрудел с двете техники за точени и дърпани кори, курсът за маслено ронливо тесто, от което много начинаещи се страхуват, но те уверявам, че усвоиш ли техниката, ще може да създаваш прекрасни сладки и солени печива с него и няколко световни кухни, чиито рецепти може не само да приготвим у дома за тематична празнична вечеря, но и да послужат като вдъхновение за делнични импровизации, които да споделим със своето семейство.

Бриош

Вкусната храна е предпоставка за добро настроение, но приготвянето ѝ изисква знания и не малко практика. На курсовете ще научиш точно това – всичко, което е необходимо за приготвянето на една добра храна – от избора и подготовката на продуктите, през необходимите техники до финалният резултат, които неизбежно ще опиташ и дори ще коментираме на чаша вино. Каня те да преживееш кулинарните приключения на моя опит, с които да станеш по-добър и самоуверен в своята собствена кухня.

Дантелена торта

Ето кои са предстоящите кулинарни курсове, които ще водя в кулинарния сезон есен-зима 2015-2016:

8 коментара

    1. Такива, които водя аз, едва ли. Има курсове, които се провеждат през седмицата от 18 до 21 часа вечерта, които се водят от Ивелина Иванова. Такива са курсът за риба и морски дарове, за домашна паста, за италианска кухня и други. Ето, разгледай нейната програма.

  1. Помислете за гостуващи курсове и във Варна. Мисля, че би се събрала група. Аз поне бих се записала. 🙂

    1. Здравейте! Тъй като вече не разполагам с необходимото време за подготовка и водене на кулинарни курсове, от новия сезон няма да водя такива в Кулинарно училище Меню . Там може да откриете други хубави кулинарни теми с отлични лектори за новия сезон есен-зима 2016-2017.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *