Предстоящи кулинарни курсове

Честита нова година на всички мои читатели, последователи и вдъхновители. Пожелавам ви здраве и осъществени намерения през 2015 година. Нека си пожелаем и вкусна храна с хубаво вино. Защото те са всекидневните малки удоволствия, които носят емоционална наслада от приготвянето им до споделянето им с любимите хора. Затова и с първия пост за 2015 година искам да направя съобщение за престоящите кулинарни курсове, които ще водя в Кулинарно училище Меню.

Освен някои от старите курсове, за които са обявени нови дати за 2015 година, ще се проведе и нов курс, който подготвих. Курсът е за десерти с ядки и сушени плодове. Ще обърнем по-специално внимание на ядките и сушените плодове, защото те са хранителни, полезни и често използвани през зимните месеци от годината. С разнообразието от тях, някои семена, подправки, аромати и шоколад ще приготвим пет зърнени закуски и десерти, които стават бързо и за повечето от тях не се изисква печене. Най-хубавата част на тези рецепти е, че могат лесно да се адаптират с предпочитани ядки, сушени плодове и разбира се подправки. Така че, освен разнообразието от зърнени закуски, които ще приготвим заедно, всеки след това ще може успешно да пригоди рецептите у дома по свой собствен вкус и желание. И така, ще приготвим многозърнести блокчета от типа на „Корни“, хрупкав фъстъчен десерт, нежен шоколадов фъдж с бадеми и смокини, плодови бонбони и невероятните сладки Шоколадови корали.

Преди да съобщя датите на всички предстоящи курсове ще дам отговори на някои често задавани въпроси и основни положения:

  1. Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на „Меню“ на адрес: София, ул. “Лъчезар Станчев” 5, Sopharma Business Towers, Търговски център, ет.2
  2. Записването и разплащането става чрез електронния магазин на Vintageclub.bg. Потвърждение за регистрация се получава след заплащане на курса. Запазване на места без предварително заплащане не се допуска!
  3. Курсовете се провеждат при минимум 6 и максимум 10 участника.
  4. Ако след записване и разплащане за курс си възпрепятстван да го посетиш, но ни уведомиш до 14 дена преди неговото начало, заплатената сума ще бъде възстановена. Ако се откажеш 14 или по-малко дена преди началото на курса, заплатената сума няма да бъде възстановена. Правото за посещение на курса може да бъде отстъпено на друг човек.
  5. За всички целодневни курсове (изключение е само курсът за френски макарони) е предвиден обяд.
  6. Най-често задаваният въпрос дали е необходимо да се носи или знае нещо за даден курс, отговорът е – абсолютно нищо, освен желание за научаване и готвене.

Ето и предстоящите курсове за началото на 2015 година:

Курс за испанска кухня – 18 януари, неделя (поради сезона, вместо гаспачо ще приготвим балеарска топла билкова супа с кореноплоди)

Курс за десерти с ядки и сушени плодове – 1 февруари, неделя

Курс за френски макарони – ще се проведат два курса. Първият е на 22 февруари, неделя, а вторият е на 25 април, събота

Курс за многолистно тесто и кроасани – 28 и 29 март (събота и неделя, курсът е двудневен)

Ако имаш допълнителни въпроси, не се колебай да питаш. Ще се радвам да се видим в кулинарното училище!

2 коментара

  1. Здравейте, Йоана. Планирате ли организирането на нови курсове?

    1. Здравейте, Таня! В този момент нямам възможност да провеждам курсове. Ако това стане, със сигурност ще разберете новината в блога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *