Извън моята кухня

Пролетта дава знаци за наближаването си и това не може да не предизвика у мен хубави емоции. В началото на март и други две неща ме накараха да се усмихна – в две списания се появиха публикации, в които участвам. Това ме изпълва с радост и удовлетворение, защото виждам, че хората харесват това, което правя.

Спектакълът на трюфелите

Спектакълът на шоколадовите трюфели

В брой 12/2010 на списание НЕЯ има статия за места, в които може да вечеряш след театър. Имах възможност да се включа с рецепта по темата.

Сюжетът е за развитието на вкуса на шоколадовите трюфели, които в началото са обгърнати от ванилова мекота, преминават през тръпчивата канела, а накрая оставят драматичен финал от огнена стихия. Главният герой – лютата чушка, танцува страстният си танц дълго след аплодисментите на публиката.

Виртуалната кухня

Виртуалната кухня

В съвременния живот по-често посягаме към клавиатурата, отколкото към молива. Това не ни пречи да събираме стари, съвременни и успешни рецепти. Напротив. В интернет пространството има места, където изключително се цени домашно приготвената храна.

Статията „Кухня.com“ може да прочетеш в брой 3/2010 на списание Наш дом. И още – четири предложения за вкусна домашна храна, от кулинарни блогъри. Там ще попаднеш и на моят „Сладкиш със сушени череши, шамфъстък и глазура от бял шоколад“.

Част от продуктите, които съм използвала за десерта може да откриеш в малкото златно магазинче.

12 коментара

 1. Йоана, много се радвам за теб! Усилията и трудът, които полагаш заслужават да бъдат забелязани и оценени от хората! Аз самата ти дължа едно голямо благодаря, защото имаш определен принос за това да започна свой кулинарен блог. Сигурна съм, че има много, много хора, които вдъхновяваш всеки ден!

  Искрени пожелания за още повече успехи – лични и професионални. Надявам се скоро да имам честа да се запозная с теб и лично :-))

  П.П. Честит празник!

 2. Поздравления Йоана,
  още много публикации, признания и лично удовлетворение!
  Хубава празнична вечер, Диана

 3. Поздравления, Йоана,
  че получаваш заслужено удовлетворение
  от това, което правиш!
  Честит празник и приятна вечер,
  Дани

 4. Мила Йоана, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
  Хубава новина за празника!
  Много се радвам за твоите успехи и се гордея с теб! Вече си купих и списанията… май ми се получава цяла колекция:)
  Желая ти дръзновение и бъдещи успехи от все сърце!
  И те чакам да си дойдеш скоро и да те прегърна!

 5. Поздравления и от мен!
  Знам какво е да следваш мечтите си и колко е сладко удовлетворението от това те да се осъществяват една по една! А, трюфелите са ми много любопитни, описала си ги невероятно интригуващи на вкус! 🙂
  Успех!

 6. Благодаря на всички. 🙂

  @Ирина, обещала съм ти едно кулинарно приключение заедно. 🙂

  @galika, и аз се надявам, че скоро ще имам възможност да се прибера в Ловеч. Поздрави на Пламко.

  @Маргарита, един шоколадов трюфел от тези, напомня за себе си дълго след като е изяден. Силата на „пожара“, който оставят в гърлото може да се контролира от количеството кайенски пипер, добавен в тях. 🙂

 7. Най-искрени поздравления, Йоана! И разбира се, много нови лични и професионални успехи, много рецепти и читатели.

 8. Поздравления Йоана. Дръж високо летвата.
  Всички чакаме отзиви за Галавечерята с церемонията по връчване на наградите в конкурса “Ресторант на годината “Бакхус” – Acqua Panna & S.Pellegrino” 2010.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *