Кулинарно училище с „Меню“

Ставам рано в събота. Не мисля колко ми се спи. Чака ме вълнуващ ден. За първи път се готвя за кулинарно училище. Я да видим. В раницата ще сложа престилка, фотоапарат и огромния ентусиазъм. Усмивката ми така или иначе не помръдна от лицето ми, че даже и два дни след това.

Темата на курса е „Празнични торти“. Ивелина Иванова и Петя Шмарова ни учат на нови и интересни техники за работа със захарно тесто. Учим се един от друг. Потвърдихме теорията, че всеки влага своята енергия в произведението си. Осем ученика + една рецепта = осем различни резултата. Не говоря за декорацията, а за самата торта (платки и крем). Факт!

През цялото време на двудневния курс се чувствах сред стари приятели. Беше весело. Беше свободно. Всеки можеше да развие максимум въображението си, с неограничено количество материали.

Имахме наистина много добри учители, готови да дадат своето мнение, препоръка и опит. Анализирахме грешките, дискутирахме работите си, снимахме, смяхме се.

Тръгвам си от първия ми кулинарен урок щастлива и готова за нови торти. Записвам се за „Тайните на ориза“ и „Шоколадова мания“. Оризът като цяло ми куца, а шоколадът има толкова много прояви, че искам да науча и отработя всички от тях. С Ивелина и „Меню“ това е възможно!

Снимки във Flickr.

13 коментара

 1. Брей че страшни чанти сте налепили… БраУ на вас!

  Йоана, а твоята коя беше? Видях една с панделки, много позната ми се стори 🙂

 2. Идеята за курса е чудесна, но като гледам произведенията мисля, че си е за професионалисти. И аз бих искала да взема участие в някой от следващите курсове, но май нивото е доста високо. Поздравления.Тортите са прекарасни 🙂

  1. Участват хора с различно ниво на знания и опит. Но това няма значение, защото всички се учим от всички. Няма лоши ученици. А и Ивелина и Петя работиха заедно с нас през цялото време.
   Ако темите на курсовете ти харесват и искаш да научиш интересни неща, няма какво да те спре. 🙂

 3. Ами на мен розовата върху синьо най ми хареса. Сега ако не твоята ти си виновна, как ме караш да се издавам… 🙂

  1. Ха, браво на мен. Но всичките са хубави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *