Условия за ползване

Блогът Кулинарно – в кухнята с Йоана от Йоана Петрова използва лиценз Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0).

Използване на съдържание от блога не е забранено, но трябва да са ясни някои основни положения:

  • Всички текстове и снимки принадлежат на автора, освен ако изрично не е посочено друго.
  • Задължително: ако искаш да използваш текст или снимка от сайта, трябва да посочиш кой е авторът (Йоана Петрова) и да поставиш работеща връзка към източника (www.kulinarno-joana.com). Хубаво е цитираното от този блог да се използва в някакъв контекст, тоест да допълва смисъла на новото произведение, а не само да се копира съдържанието.
  • Избягвай да копираш цели публикации от блога. Безсмислено е, читателите го забелязват и не им прави добро впечатление, а Гугъл го отбелязва като спам. Използвай цитати/фрагменти, за да допълниш собственото си произведение. Ако искаш да дадеш цяла публикация за пример, просто публикувай връзка към нея.

Едно от условията на договора по лиценза е: „Некомерсиално. Произведението не може да бъде използвано за комерсиални цели.“ Ако някой иска да ползва съдържание с комерсиална цел (например във вестник, списание, рекламни материали и др.), трябва допълнително да се договори с автора.

Ако се колебаеш какво да направиш или просто искаш да питаш нещо, пиши на някой от двата имейла: