Курс за многолистно тесто и кроасани

Ако не можеш да устоиш на пухкав френски кроасан, обичаш кафето ти да бъде придружено с виенска кифла със сочен пълнеж или искаш да изненадаш семейството и приятелите си с приготвено от теб хилядолистно тесто, заповядай на този курс, в който заедно ще приготвим три вида многолистно тесто. Ще научиш две техники за приготвянето им и много идеи за сладки и солени пълнежи.

Заедно ще приготвим:

 • основно многолистно тесто (бутер тесто)
 • сплетено руло от многолистно тесто със солен пълнеж от карамелизиран лук, спанак, сирене и мента
 • тесто за кроасани
 • кроасани с шоколад
 • датско тесто
 • разнообразни виенски кифлички с пълнежи от бадемова паста, крем сирене и плодове

Цената на курса е 170 лв. При ранно записване до две седмици преди обявената дата, цената е 140 лв. Курсът се провежда при минимум 6 и максимум 10 участника.

[show-category-courses courseid=“2781″]

Място на провеждане на курса

[show-map]

Снимки от курса

9 коментара

 1. Чудесна е идеята за тези курсове,Йоана!
  Желая ти много положителни емоции при провеждането им, и наистина много съжалявам,че ще бъда в Германия, когато ще се приготвят точно тези рецепти. .
  Наистина бих се радвала да се запознаем и всичко това да ми бъде показано от талантлив професионалист като теб. Не само , че кроасаните са ми слабост и винаги съм искала да опитам да приготвя многолистно тесто,но и сладкарството е моят ,вече любим, начин на творчество. Би ме зарадвало много да присъствам на някой от курсовете ти в бъдеще.

  Поздрави,
  Бети (:

  1. Бети, благодаря за пожеланията и хубавите думи.
   Ще бъде радост и за двете ни да се срещнем в някой курс и да готвим заедно. Нека си го пожелаем! 🙂

 2. Йоана здравей, имам следното питане – ако искам да дойда с дъщеря ми на твоите курсове ( тя е на 14 год.) две пълни такси ли трябва да платим
  Поздрави
  Аглика

  1. Здравей, Аглика. Ако детето ще бъде само придружител, не е необходимо да се плащат две такси. Ако детето ще бъде участник в курса, то тогава и за него се заплаща пълната такса.

  1. Под уводния текст и над картата в дясно има син бутон „Запиши се“. Кликаш на него и попадаш в онлайн магазина vintageclub.bg. От там насетне продължаваш с „Поръчай“ и т.н.

 3. Здравей Йоана, бихте ли ми дали малко повече яснота какво включва тази цена за курса, на каква база е определена? Вие професионален готвач ли сте или аматьор? Предварително благодаря за поясненията.

  1. Здравей, Калина!
   В цената се включва двудневно обучение с практически занятия по приготвяне на многолистно тесто, тесто за кроасани и датско тесто. С трите вида теста (по реда на изброяването им) ще приготвим сплетено руло със солен пълнеж, кроасани с шоколад и виенски кифлички с две плънки в различни форми. Работи се по-двойки и всяка двойка ще приготви своите изделия, които ще вземе със себе си.
   В цената на курса е включен още обяд и чаша вино и за двата дни.
   Всеки курсист получава ръководство с всички рецепти, които ще се приготвят на курса.

   Занимавам се професионално със сладкарство, понастоящем майстор сладкар в пекарна Слънце Луна. Освен към сладкарството имам необуздан интерес към всички области на кулинарията, затова не спирам да се уча и да прилагам наученото в кухнята у дома, а по-късно и да го предам на читателите си в блога под формата на история.

   Курсът се провежда съвместно с „Кулинарно училище Меню“, а аз ще бъда негова водеща.

 4. Здравей, Йоана! Благодаря за невероятно полезния, „вкусен“ и забавен курс. У дома всички много харесаха произведенията ни, ароматът на истинското масло се усещаше дори и в студените кроасани. След този курс определено фаворитът за закуска няма да са палачинките, а ароматните, хрупкави и дъхави кроасани.
  P.S. Благодаря за споделените снимки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *