Курс за провансалска кухня

За мен Прованс е олицетворение на Рая. Летният Прованс е изпълнен с благоуханията на дива мащерка, лавандула и дафинов лист, които се разнасят през полята над лазурното небе и в тесните улички между каменните къщи. Допълват ги ароматите на чесън и зрели домати, съпътстващи почти всяко ястие. Храната е вкусна от богатството на тези аромати и я прави незабравимо преживяване, което искам да опитвам отново и отново. Десертите са семпли, но също толкова ароматни. Ако искаш да съпреживееш този Прованс заедно с мен, заповядай на кулинарния курс, на който заедно ще приготвим едно прекрасно провансалско меню.

Ще приготвим:

 • Буябес със сос Руй – морска супа от Марсилия, придружена с чеснова майонеза с шафран
 • Салата Нисоаз – салата от Ница приготвена с разнообразни зеленчуци, риба тон, аншоа, маслини и винегрет с горчица
 • Лучен гратен – гратен от карамелизиран лук с жълто сирене
 • Доб дьо бьоф – яхния от телешко месо в червено вино с букет гарни и маслини
 • Бриош – богат хляб с яйца и масло
 • Лимонов крем с лавандула

Всички приготвени рецепти по време на курса ще бъдат опитани с чаша вино.

Цената на курса е 140 лв. При ранно записване до две седмици преди обявената дата, цената е 120 лв. Курсът се провежда при минимум 6 и максимум 10 участника.

[show-category-courses courseid=“2867″]

Място на провеждане на курса

[show-map]

2 коментара

 1. Добра програма за курсове на космически цени. Следва повишено внимание от страна на-готвача, защото преекспонирането е първата крачка към забвението:)

 2. До лавенден. Днес е денят, в който се чувствам уникално щастлива от изхарчената „космическа“ сума. Може би едни от най-кефско изхарчените пари. От сърце ти желая, сумата за теб да не е космическа, защото преживяването е космическо, не цената.

  Уникална храна приготвихме всички заедно, пихме прекрасни винА, обогатих се, въобще още съм в еуфория от преживяването. На всички присъстващи, супата Буябес ни беше фаворит. Нямам идея и не ме интересува, дали рецептата е автентична, или не (за протокола в Марсилия ядох отвратителна супа Буябес, пък уж там била измислена), но е с неописуем вкус, който те преселва в паралелна реалност на удоволствията. Гарнирана със соса руй и хляба, който изпекохме…..няма такова нещо. Страхотно, страхотно, страхотно. Лимоновия крем с лавандула – вълшебен….
  Благодаря Йоана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *