Курс за френски макарони

Френски макарони с шамфъстък и карамелизиран бял шоколад със сладко от смокини

На този курс ще се запознаеш с техниката за приготвянето им практикувана от прочутия френски сладкар Пиер Ерме, известен именно с макароните си. Ще научиш тънкостистите за успешно изпичане, как да импровизираш с различни видове ядки в тестото, как да си направиш шоколадови макарони, както и няколко предложения за пълнежи, с които могат да се слепят макаронените черупки.

Заповядай в сладкия и пъстър свят на френските макарони, научи се да ги приготвяш у дома и направи с тях всеки един празник пиршество за вкуса и очите.

Цената на курса е 110 лв. При ранно записване до две седмици преди обявената дата, цената е 90 лв. Курсът се провежда при минимум 6 и максимум 10 участника.

[show-category-courses courseid=“2779″]

Място на провеждане на курса

[show-map]

Снимки от курса

16 коментара

 1. Здравей Йоана,
  Записа се на курса за френски макарони или поне си мисля, че се записах, но не съм получила имейл за потвърждение или обаждане по телефона за пращане. На сайта на кулинарното училище не откривам контакти. Как да разбера дали всичко е ок? Помощ!

  Поздрави!

  1. Здравей, Мер. Предполагам, че всичко е наред и ще получиш автоматичното и-мейл известяване. Изчакай. Все пак ако се притесняваш може да се свържеш с екипа на Кулинарно училище Меню на трите телефона или имейла посочени в Контакти на сайта на menuschool.bg

 2. О, хем съм щастлива, хем тъжна! Искаше ми се да мога да се запиша поне на един от курсовете, но уви, разстоянието не ми позволява да го направя. Ако пуснеш виртуални уроци (видео или връзка на живо) 100% ще бъда с теб!
  Йоана, поздравления и усех с новото начинание!

 3. Здравейте Йоанна,
  Желая да се запиша за курса за френски макарани. По отношение на програмата му имам следният въпрос – реално по време на курса става ли приготвянето на сместа и изпичането на макароните или участниците работят с предварително подготвени черупки и на място се приготвят само различни видове пълнежи.
  Благодаря предварително!

  Тони

  1. Курсът протича така – първо аз правя демонстрация. Показвам какви продукти се използват и как. Приготвям тестото, шприцовам черупки и ги изпичам.
   След това курсистите работят по двойки, като всяка двойка приготвя тесто и шприцова черупките. Това означава, че всеки един практически ще проследи приготвянето на тестото от самато му начало до края с всичките процеси и уловки. Ще се докосне реално до сместа, ще разбере каква трябва да бъде нейната гъстота, как да се шприцова върху тавата, така че да се получат равни еднакви черупки и т.н. Печем.
   Кремовете правим заедно и всеки си слепя макаронените черупки.

 4. Здравейте. Виждам, че курса за френски макарони вече е изчерпан. Искам да се включа в следващия курс, мога ли да получа на пощата си информация когато бъде насрочен, за да не го пропусна. Поздрави, Мадлена Игнатова

  1. Следващият курс за френски макарони е плануван за 10 юли. Надявам се скоро да бъде пуснат за записване във vintageclub.bg. Ще ви уведомя, когато това стане.

  2. Благодаря много. Ще чакам съобщението. Приятен ден.

 5. Здравей, Йоана! Бих искала да попитам само в София ли организираш тези курсове? Живея във Варна и много исках да дойда на курса за Френски макарони, а нямам възможност, но мисля, че и тук ще намериш доста желаещи 🙂

 6. Здравейте,
  Бих искала да се запиша за курса по френски макарони за 15 май, но когато написна бутона Запиши се ме препраща на друга страница , на която датата за провеждане на курса е 10 юли. Въпросът ми е дали ще се проведе курс на 15 май и как е възможно да се запиша за тази дата?
  Благодаря предварително.
  Поздрави, Вяра

  1. Здравейте, Вяра! Курсът за френски макарони обявен на 15 май ще се проведе, но курсът вече е запълнен от максималният брой 10 курсиста. Следващата дата за курс френски макарони е 10 юли. Ще се радвам ако имате възможност да дойдете тогава.

  2. За съжаление няма да успея да се включа на курса през юли. А дали ще има по- късна дата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *