Курс за десерти с ядки и сушени плодове

Това е кулинарният курс, в който ще обърнем внимание на сушените плодове и ядките. Защото са хранителни, полезни и често използвани през зимните месеци от годината. С разнообразието от тях, някои семена, подправки, аромати и шоколад ще приготвим пет зърнени закуски и десерти, които стават бързо и за повечето от тях не се изисква печене. Най-хубавата част на тези рецепти е, че могат лесно да се адаптират с предпочитани ядки, сушени плодове и разбира се подправки. Така че, освен разнообразието от зърнени закуски, които ще приготвим заедно, всеки след това ще може да пригоди рецептите у дома по свой собствен вкус и желание.

Заедно ще приготвим:

 • многозърнести блокчета за закуска
 • хрупкав фъстъчен десерт
 • нежен шоколадов фъдж с бадеми и смокини
 • лесни и бързи плодови бонбони
 • удивителните сладки Шоколадови корали
 • сурови тарталети с шоколадов крем

Цената на курса е 120 лв. При ранно записване до две седмици преди обявената дата, цената е 100 лв. Курсът се провежда при минимум 6 и максимум 10 участника.

[show-category-courses courseid=“2780″]

Място на провеждане на курса

[show-map]

4 коментара

  1. Здравей, Красимира! Курсовете в Кулинарно училище Меню се провеждат само в София. Бургас наистина е далеч, но ако имате възможност за пътуване и престой в София, ще се радвам да се включите с нас.

 1. Здравейте Йоана! В рамките на колко дни се провеждат курсовете? Предполагам , че са еднодневни, но за първи път изобщо разбрах за тях и спонтанно ви питам , без да съм си направила труда да ровя за информация ( за което се бързам да се извиня). Продуктите, необходими за приготвянето на нещата по темата се подсигуряват от нас или се включват в цената?

  1. Здравейте, Евелина! Повечето курсове за еднодневни, но има двудневни. Това е отбелязано в анонса за всеки един курс – датата и часовете между които се провежда.
   За всеки курс са осигурени продукти, посуда и други необходими за съответния курс материали, престилки по време на работа за курсистите, ръководства с рецептите, които ще се приготвят на съответния курс и които курсистът взима със себе си, обяд с чаша вино (изключение с обяда е курсът за френски макарони, защото той е сравнително кратък).
   Надявам се да съм била изчерпателна. Все пак, ако изникнат други въпроси, оставам на разположение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *