Кулинарни курсове

Най-после имам хубава новина за теб. Стартирам кулинарни курсове заедно с кулинарно училище Меню, на които ще се срещаме, ще готвим заедно и ще имаш възможност да се запознаеш с основни техники и нови идеи от кулинарното изкуство. Ако има нещо, което те затруднява в кухнята, ако искаш да поднасяш на близките си вкусно приготвени ястия и десерти или просто търсиш вдъхновение, заповядай на кулинарно училище с мен.

[upcoming-courses]

Всички курсове

[all-courses]

Отговори на често задавани въпроси

 1. Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на „Меню“ на адрес: София, ул. “Лъчезар Станчев” 5, Sopharma Business Towers, Търговски център, ет.2
 2. Записването и разплащането става чрез електронния магазин на Vintageclub.bg. Потвърждение за регистрация се получава след заплащане на курса. Запазване на места без предварително заплащане не се допуска!
 3. Курсовете се провеждат при минимум 6 и максимум 10 участника.
 4. Ако след записване и разплащане за курс си възпрепятстван да го посетиш, но ни уведомиш до 14 дена преди неговото начало, заплатената сума ще бъде възстановена. Ако се откажеш 14 или по-малко дена преди началото на курса, заплатената сума няма да бъде възстановена. Правото за посещение на курса може да бъде отстъпено на друг човек.
 5. За всички целодневни курсове (изключение е само курсът за френски макарони) е предвиден обяд.
 6. Най-често задаваният въпрос дали е необходимо да се носи или знае нещо за даден курс, отговорът е – абсолютно нищо, освен желание за научаване и готвене.

17 коментара

 1. Здравейте,
  в списъка в момента липсва курса за Френски макарони насрочен за 25.04.2015.
  Това означава ли че местата са запълнени или няма да се състои? Ние сме двама човека и бихме желали да го посетим със сигурност. Просто се забавихме със записването.
  Поздрави

  1. Здравейте, Галя!
   Курсът за френски макарони за 25 април е запълнен, затова не е в листата с курсовете.
   За момента няма обявен друг такъв курс за този сезон в Кулинарно училище Меню, но ако има интерес може да насрочим нова дата до началото на лятото. Ако това не се случи, със сигурност ще има още курсове за френски макарони в новия сезон (есен-зима 2015). Имайте предвид, че този курс най-бързо се запълва, затова е добре да се запишете в началото на неговото обявяване. Ще се радвам да ви видя в Кулинарно училище Меню!

 2. Здравейте, може ли да дадете малко повече информация за това как протича един курс? Всеки от участниците готви сам с осигурени продукти или само гледа как става? И какво става с приготвеното 🙂

  1. При всички курсове е различно заради интензитета на работа и темата му. Най-общо при курсовете за национални кухни, както и курсът за тънкостите на ронливото маслено тесто всички готвим заедно всичко, което е определено за курса и след това сядаме да го опитаме с чаша вино. При останалите курсове се работи по двойки, като всяка двойка приготвя от всички рецепти определени за съответния курс. От тези курсове, курсистите си взимат приготвено за вкъщи. За тези курсове също така е включен лек обяд, с изключение на курса за френски макарони, тъй като той е по-кратък от всички останали. Курсистите получават ръководства с рецептите, които се приготвят на съответния курс и остават за тях за да си ги ползват у дома. За всеки курс се осигуряват продукти и необходимите материали, инструменти, съдове и техника за работа по време на самия курс. Курсистът не е необходимо да носи нещо със себе си.
   Ако има нещо неясно или изникнат още въпроси, оставам на разположение.

 3. Могат ли да се запишат и начинаещи или е хубаво предварително да знаеш как да готвиш.

  1. Може да се запише всеки. В програмата за новия сезон има курсове за основни кулинарни техники (курсовете са кръстени АБВ и може да съдържат различен брой учебни часове), които са най-подходящи за начинаещи. Тези курсове се водят от Ивелина Иванова.
   Ако обаче се интересуваш от провансалска кухня или искаш да научиш няколко рецепти и свързаните с тях техники и продукти за дребни сладки например, заповядай. На курсовете се научава всичко, което да ти бъде от полза да приготвиш това и у дома.

  1. Варират в зависимост от темата. Ето програмата на всички курсове в Кулинарно училище Меню за новия кулинарен сезон. За всеки курс има описание за цената му, датата на провеждане, продължителността му, както и какво ще се приготвя (в точките „описание“ и „характеристики“).

 4. Zdravei Yoana,

  Kursa za Frenski Makaroni minalata nedelq beshe prosto prevzhoden, tolkova profesionalno i inteligentno organiziran! Blagodarq za chudesnoto izjivqvane i spodelenite znaniq! Hapnahme makaronite vkashti s golqmo udovolstvie, nqmam tarpenie da priloja nauchenoto….

  Pojelavam ti uspeshni badeshti nachinaniq!

  Mayya

 5. Моля, кажете датите за курсовете за коя година се отнасят, така не е ясно дали са минали или предстоящи.

  1. Всички курсове от първия списък са предстоящи курсове и са през 2016 година.
   Благодаря, че обърна внимание на това, ще направя допълнения към датите, за да се разбира по-добре.

 6. Здравейте! Търся готварски курс за деца но…няма.Синът ми е почти на девет години, и много иска да готви а ако има такъв курс ще се научи и как да се храни здравословно .Не зная защо тази ниша още не е заета, но ако има такъв курс целогодишен аз ще го запиша веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *