Ябълково зелено

Проект "Зелена ябълка"

От лимонено жълто скачам на ябълково зелено, но не, не си мисли, че изреждам целия спектър. (Пък кой знае, може и да го изредя подобаващо.) Зеленото е спокоен цвят и освен с чиновете и стените на училищните стаи го свързвам най-вече с трева и сочна, кисела зелена ябълка. Зеленото се завръща в живота ни, но този път съвсем осъзнато с желанието ни за по-добър и здравословен живот.

Осъзнаването или „пробуждането“ вече се забелязва. Но не трябва да се чака последния момент за да разберем, че е нужно да проявяваме повече отговорност към земята, въздуха, водата, към здравето ни и към самите нас като личности. Ето затова смятам за нужно да се информираме постоянно, да бъдем грижовни към околнота среда, защото тогава автоматично проявяваме грижовност към себе си и децета ни.

С тази задача – да бъдем информирани се заел екипът на „Зелена ябълка“. Основната инициатива по еко проекта е отбелязване и награждаване за постижения в екологията. „Зелена ябълка“ се стреми също така да популяризира екопродукти и да превърне екологичния начин на живот в начин на мислене.

Освен на сайта „Зелена ябълка“ информация може да се прочете и в печатното издание към списание „Бела“. С радост отбелязвам новата рубрика на „Зелена ябълка“ за рецепти с ябълки.

Ябълката е един от любимите ми плодове и разбира се с наслада се включвам с един тематичен за сезона десерт – Постни ябълки рулца със сушени сливи и орехи. Рецептата може да видиш в брой 12/2011 на списание „Бела“. Подходяща е за постите, за посрещане на Бъдни вечер, а защо не и като закуска на Коледа.

Трябват ти две зелени ябълки и пожелание от мен за усмихнат и ябълково зелен ден. 🙂

П.П. Напоследък ми идва да римувам. Какво ли излезе пък от това?

4 коментара

  1. Здравей, Йоана, мога ли да те помоля за линк към рецептата на тези чудесно изглеждащи ябълкови рулца? Любопитна съм, обичам много ябълкови сладкиши, а и имам ябълки в изобилие, особено такива, за бърза консумация. Поздрави! 🙂

  2. Избързах с коментара, току-що открих архиви в pdf-формат на списанието и вече имам рецептата. Благодаря ти, че я сподели с нас! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *