Коледна работилница по сладкарство

Поредната работилница по сладкарство е посветена на Коледа.  Подготвила съм няколко предложения за коледни десерти съставени изцяло от растителни продукти, както и идеи, и техники от алтернативното сладкарство.

Темите, които ще обсъждаме на курса влючват алтернативните подсладите, кафявата захар, пълнозърнестите брашна от Слънце Луна и приложението им в домашни десерти. Ще покажа как лесно може да си приготвим шоколадови бонбони у дома и ще научите как да работите с шоколад. Ще ви разкажа повече за традиционните коледни десерти по света и ще обсъдим идеи за техни алтернативи с пълнозърнесто брашно и кафява захар.

Рецептите, които създадох не са показвани досега. От основните методи по изготвянето на тези десерти може да се вземат идеи за нови. Ще дам предложения и всеки ще може да развихри своето въображение според предпочитанията си.

Ето и накратко какво ще приготвя в работилницата:

Коледен веган фруктов кейк с пълнозърнесто брашно и кафява захар. Декорация от веган марципан (ще покажа как да си го приготвите у дома), оцветен с натурални бои.

Веган сурово коледно пънче и суров шоколадов крем.

Сурови коледни сладки и шоколадови бонбони.

Отново сме подготвили книжки с подробните рецепти и подаръци от Слънце Луна и Кулинарно – в кухнята с Йоана.

Курсът е за начинаещи, любители или професионалисти, които се интересуват от веган и сурово сладкарство. За всички, които обичат да приготвят храната за себе си и своето семейство.

Кога и къде?

Ще се съберем на 17 декември (събота) в работилницата на ул. Вежен 12А, кв. Лозенец. Курсът продължава от 9 до 17 часа с включен вегетариански обяд от ресторанта на Слънце Луна и кафе паузи със сладкиши приготвени от мен.

Как да се запиша?

За записване и повече информация посети тази страница.

Плащането може да се извърши и с банков превод, за номер на сметка и повече информация ми пиши на joana@kulinarno-joana.com. Групата за работилницата е ограничена до 8 места, побързай!

4 коментара

  1. Със сигурност ще бъде много интересно ! Жалко, че няма да мога да съм в София точно този уикeнд. Надявам се, че през 2012 ще продължите тази иницитиава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *