Ориз, ресторанти, шоколад и пак шоколад

Миналата седмица беше обучителна, емоционална и в своя си край много шоколадова. В сряда, след работа бързам да хвана автобуса и да стигна навреме на урока за ориза. Че той един ориз ли е? Затова и се запътвам към Кулинарно училище Меню, където Ивелина Иванова разказва за различните видове ориз и особеностите при готвене. Научавам много и най-накрая виждам демонстративно тънкостите и тайните на ориза. За два часа приготвихме два вида ризото, пилаф, ориз по китайски и азиатски ориз. В края на курса всички сядаме да опитаме какво сме приготвили, а глътка от прекрасно подбраното вино ми напомни за края на деня.

На втория ден трябваше да видя как се приготвя арменска оризова салата, таралежчета на пара и шоколадов оризов крем. За съжаление не можах да посетя и втория урок, защото имах удоволствието за втора поредна година да присъствам на церемонията „Ресторант на годината“ на списание „Бакхус“. Градинското парти в парка на Военна академия Г. С. Раковски беше прекрасно. Победителите може да видиш в сайта на списанието. Снимки от мен и Вальо – във Flickr.

В края на седмицата отново хващам онзи, същия автобус и отново се запътвам към кухнята на „Меню“. Този уикенд изцяло беше обгърнат в шоколад, шоколад и шоколад. Научавам различни рецепти и техники за работа с шоколада. И за пореден път се убеждавам, че е прекрасно да се работи с Ивелина. Снимки от курса – във Flickr.

Шоколадовата мания премина и в къщи. В неделя след втория курс, започнах да приготвям три вида бонбони за почерпка в понеделника по случай рождения ми ден. 30 е хубаво число. Продължавам да живея все така емоционално, продължавам да търся нови усещания и като малко дете се радвам на розите и невенът, цъфнали пред сладкишницата (работното ми място). Тази година няма рождено парти. Парти и цветя има покрай мен всеки ден. 🙂

17 коментара

 1. Честит рожден ден, на патерица, Йоана. Тридесетте са много сладка възраст, знам го от опит :)) Бъди здрава.

 2. Йоана, подарила си си един прекрасен подарък за
  рожденния ден – посещението на тези толкова полезни курсове!
  Всяка възраст е прекрасна!
  Да си жива и здрава и много щастлива!

 3. Честит празник, Йоана!
  Желая ти здраве, хубав късмет, още кулинарни вдъхновения
  и много, много щастие!

 4. Прекрасна си на този портрет с цветята! Това е нашето момиче – Йоана 🙂 Гордеем се с теб!

 5. Честит Рожден Ден!
  С пожелание за щастие,здраве, много поводи за такива прелестни усмивки, като на снимката с цветята! След като правиш всичко с такава голяма любов, пожелавам ти и да я получаваш винаги в същата мяра!
  Сърдечен поздрав!

 6. Честит Рожден Ден,Йоана!
  Животът да ти е пълен с токлова сладост,с колкото ни даряваш в блога си!
  Прекрасна усмивка,цветя и слънчево излъчване! -Тази снимка е божествена почерпка за деня ти!

 7. Честит Рожден Ден, Йо 🙂
  желая ти преди всичко много здраве и щастие, все така изпълнена с енергия , неуморна и винаги отворена за нови идеи и експерименти да си!

 8. Честит рожден ден, Йоана. Много щастие, рози и шоколад. Радвам се, че имах възможност да се запознаем.

 9. Йоанка, честит рожден ден и от мен с малко закъснение!
  Сигурна съм, че знаеш кои са най-важните неща в живота на един човек и една жена – желая ти ги от сърце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *