Как мина разходката по 7-мо Авеню + видео

И така, с празнично настроение и Щолен в ръка се запътих към „7-мо Авеню“. Там, с Камелия Воче си побъбрихме за традиционния коледен сладкиш и празничния дух, който той носи. Но за да го усетиш така, както го чувствам аз, приготви си ароматен Щолен у дома и сложи в него от любимите ти сушени плодове, ядки и подправки.

А за тези, който не са успели да гледат предаването, „7-мо Авеню“ предостави запис на моето гостуване.

И преди да ти пожелая весела Коледа, ще те успокоя, че следващата седмица, „Кулинарно – в кухнята с Йоана“ ще се посвети изцяло на предложения за коледни десерти. И този път ще оставя класиката да диктува, но ще вложа и по нещо от себе си. Предстои да видиш Шоколадовата Коледа на Йоана. 🙂

19 коментара

 1. Чудесно се представи! Личи си, че вече имаш опит с подобни медийни изяви 🙂
  Косата ти по-къса ли е или така ми се струва?

  Чакам с огромно нетърпение предложенията ти за коледни десерти!

  1. За косата – така ти се струва. 🙂
   И да, права си, като че ли преодолявам сценичната треска. Бях спокойна. Сравнително спокойна. 🙂

 2. Браво! Пълниш ми душата! Изключително много ме радва факта, че се стремиш да се развиваш и емоцията, с която работиш заразява и мен! Не се съмнявам, че ще постигнеш много 🙂

  Имаш моето уважение и адмирации 🙂

 3. Да, моля те, дай някакви по-традиционни Български неща. На където се обърна все щолени, ще кажеш, че бабите ни само това са слагали на Бъднивечер.

  Народът периодично се вманиачава на някаква тема. Чувствам как нараства и вълна на макаруунс, м/у другото.

  1. На Бъдни вечер ястията са пости. Всички знаем кои са традиционните предложения от зелеви сарми, пълнени чушки, ошав, пита и т.н. Скоро и аз ще дам нещо по-различно, като тяхна алтернатива.

   На Коледа е съвсем различно. През следващата седмица ще представя предложенията ми за Коледа и то ориентирани само към десертите.

   Права си, че народа изтрещява в един момент и точно тези големи празници са много добър пример. Но това не е само в БГ.

   Френските макарони („макаруунс“) са актуална тема напоследък из кулинарните блогове, но повярвай ми, те са сериозно предизвикателство за един сладкар, независимо дали е любител или професионалист.

   В крайна сметка за всеки има по нещо и това е най-хубавото, нали? 🙂

 4. Много хубаво представяне. А Камелия Воче е голяма сладурана, особено като опита щолена :)))))))) Личеше, че истински й хареса!

 5. Йоана, много добре се представи.Едно младо момиче с опит и и прекрасно излъчване.Браво!За водещата Камелия не бих казала същото. Недопустимо за водещ по телевизия да казва“Аз ми се струва,че……..“Как ги избират тези водещи?Намахани ,но неграмотни.Да ме извини за острата забелека,но ние зрителите не го заслужаваме.
  За теб още веднъж браво.

 6. а, Йоана, малко уточнение френските macarons са си [makaRɔ̃] на френски, докато сладките тип macaroon на английски се четат като [,mækə’ru:n]

  К 🙂

 7. Йоана, много си сладка! Съвсем различна си те представях от снимките и постовете ти, някак много акедемична 🙂 Много уверена ми се стори и определено по-добро впечатление ми направи от водещата.

  p.с. Ако мога да си позволя маааалка критика: ударението в думата щолен (Stollen или Christstollen) наистина пада на първата сричка, както го произнасяше водещата.

 8. Ох…..и аз изгледах материала.Много контрастно излъчване и представяне.Водещата изглеждаше като застаряла манекенка с осмокласно образование,която се „показва по телевизията“ без да е наясно за какво точно става въпрос.Но…агресивна и доминираща.
  Поздравления за нашето зайче Йоана,което бе овладяло „сценичната треска“ и се държеше много мило и възпитано. Разбира се,че все отнякъде трябва да се започне – компромисите са неизбежни. Оттук – само напред и нагоре.Желая успех от цялото си сърце.Заслужаваш го,Йоана!

 9. Въздържайте се от коментари по предаването и водещите, отнася се за всички. Не е тук мястото да се обсъждат.

 10. Съжалявам,ако съм наранила някого незаслужено.Моля, коментарът ми да бъде премахнат, щом смятате,че е неуместен.

 11. Росица, не съжалявай. Напълно си права. „Бъди себе си. Дръж се естествено.“ Тези уроци нашите ТВ водещи (с малки изключения) Не са ги научили. . А за облеклото на водещата Няма да кажа нищо.
  За Йоана имам само една дума – Пирфетктна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *