Така го правя аз

След кастинга за готвачи при Гала и участието ми на живо в „На кафе“ се зарекох, че никога повече няма да си причиня този стрес. Не часове, не дни, а седмици преди появяването ми на живо в предаването произведох толкова адреналин, колкото не съм имала през целия си живот. Тази тръпка се оказа голяма лъжица за моята уста. Чудя се как не ми побеляха косите тогава.

След като всичко отдавна отмина си направих равносметка, че е било просто една игра. Игра, в която се състезавах и може би желанието да спечеля, подтикна това огромно напрежение. Факт е че съм притеснителна. Играта със страха може да се окаже и фатална, защото не може просто ей така да си тръгнеш. Като си се хванал на хорото, го играй докрай, нали?

Но има и друга теория, според която за да преодолееш страха, трябва да се изправиш пред него. Е, ми направих го. И не било чак толкова страшно, особено с екип от добри хора. Първоначалната ми реакция след поканата за гост в предаването „Така го правят жените“ по BBT беше: „О, не. Не пак, не мога да издържа на този адреналин“. Уговорките на Вальо и всички мои приятели ме убедиха да го направя. Ей, каква съм! Сигурно има много хора, които искат да ги дават по телевизията, но аз тц. Е, склоних. И добре направих. 🙂

Част първа:

Част втора:

Източник на видеото: „Така го правят жените“, ББТ

24 коментара

 1. Йоана,
  добре е , че си се решила:)
  Човек трябва да се изправя срещу страха си и да го преодолява!
  Поздравявам те:)

 2. Много приятно участие 🙂 Благодаря 🙂
  Водещата, обаче, е потресаваща! Няма да влизам в детайли, защото предпочетох да се радвам на теб, а нея да избягвам да я слушам.

 3. Поздравления! С удоволствие изгледах клипчетата. Не е било необходмо да се притесняваш – изглеждаш толкова естествена. Дано само водещата да не те е стресирала…

 4. Водещата, както и останалите хора, с които се срещнах в студиото са много мили и отзивчиви. Благодаря им за това. 🙂
  Сложих видеото за хората, които нямаха възможността да гледат предаването на живо и проявиха желание за това, а не да коментираме самото предаване.

 5. И аз го изгледах 🙂 Много ми хареса увереността, с която говориш и обясняваш – със сигурност ако е имало притеснение, то не се е проличало.
  Аз също съм много притеснителна и никак не обичам вниманието да е насочено към мен. Хора всякакви, нали 🙂

  Желая ти много успехи и още медийни участия!

 6. симпатично е !:)
  едно съм запомнила от няколкото ми представяния в „живи“ предавания: спокойствие и това, което бих казала преди това го отрепетирам в главата си внимателно, понякога изрази и изречения, оставят да „висят“ във въздуха.:)
  хубава вечер и не се отказвай от нови предизвикателства от този род! 🙂

 7. Йоана,
  човек трябва да се изправя пред страховете си и да ги преодолява. Ти си успяла! Поздравявам те за куража и смелостта и за прекрасното представяне в предаването.

 8. Браво Йоана, много по-уверена си този път. Мисля че предаването на Гала загуби много като не оцени твоя чар, но съм сигурна че скоро ще си намериш ново поле, именно за телевизионна изява.
  P.S. Като истинска клюкарка да кажа, че се беше облякла с много вкус 🙂

 9. Поздрави и поздравления! Много ми беше приятно да гледам клипчетата. Добре е, че си ги качила, защото много хора работят по това време и няма как да гледат предаването. Наистина беше много естествена. Ти си знаеш само какво ти е било отвътре 🙂 Съвети и хапчета антистеснителност не мога да давам, защото и аз страдам от същия синдром. Много полезни неща научих, докато те слушах. И между другото – страхотни обувки 🙂

 10. А на мен водещата ми се стори много мила! Браво на нея и на хората от предаването, че са поканили Йоана!
  Поздрваления и на теб, Йоана, за чудесното представяне – много естествен и приятен диалог се е получил. Въобще не личи, че си притеснена. И накрая – и аз като Рос не мога да не ти се възхитя за страхотните обувки 🙂

 11. Поздравления,Йоана!Всичко беше перфектно и изобщо не е имало за какво да се притесняваш,много добре си се представила!
  Присъединявам се към Рос за обувките;)

 12. Поздравления за поредната изява!
  Много си сладка и чаровна, дано те виждаме по-често!
  Успех!

 13. И от мен поздравления, аз те гледах също, пожеланията ми са следващата ти изява да е във Фиеста ТВ, а по-следващата там да си направиш предаване и целият свят да ти се радва на таланта!!!!!

 14. Супер си Йоана, много лъчезарна и усмихната! Това което ми хареса е, че стана ясно, че кулинарите не са някакви удърпани и омазани бедни женици и че в готвенето има много положителни емоции. Поздравявам те!

 15. Много се забавлявах, докато гледах видеото:):):):) Джо, първо от всичко, изглеждаш прекрасно!! Накара ме да се замисля, какъв десерт умея да приготвям аз и да си спомня един от първите си опити, когато се опитах да направя домашен течен шоколад, но вместо с пудра захар, с брашно:):):):) Благодаря за пожеланията, които ни отпращаш в края на записа и, естествено, както винаги, специални поздрави от Wed!!

 16. Благодаря ви! Удоволствието и (малкото) притеснение са мои. 🙂

  Wed, загубих те от хоризонта. 🙂 Но както обикновено, появяваш се в страхотно настроение. 🙂

  Малко си оплетох езика накрая с пожеланията (уж репетирах мислено 🙂 ), но вие ме разбрахте, какво искам да кажа, нали? 🙂

 17. Поздравления за медийната изява. Ако може да си направиш и собствено предаване ще е супер. А тази водеща въобще не ми хареса – само прексъсва, задава объркващи въпроси, не следи разговора и въпреки това е интересно.

 18. Честита нова година, Йоана! Много здраве, любов, вдъхновение и удовлетворение ти желая!
  Сега попаднах на този пост и имам 2 коментара по повод това участие:
  1. Стори ми се, че не спомена откъде идва името на пая/крема (тук в блога си го има, и ми се стори много симпатична комбинация);
  2. Твърдението, че мъжете са по-добрите кулинари идва от вярването, че телесната им температура е по-ниска от тази на жените, което е важно при работата с хранителните продукти. Разбира се, има го и другия момент – че се водят по-хладнокръвни като темперамент (както е и при шофирането, май…).

  Всичко това, разбира се, са възможни версии, но ние си знаем, че когато човек има желание, може да постигне/сътвори красиви, качествени, интересни неща 🙂
  Поздравления за прекрасното присъствие в студиото – лъчезарно, уверено и спокойно, пък ти си знаеш какво действително ти е било 🙂
  Поздрави!

  1. За много години, Ралица! 🙂
   В живо предаване е възможно да се изпуснат много неща за казване, особено ако не знаеш въпросите предварително, както обикновено се случва. Много важно е воденето на разговора от водещия. В случая, мисля че Петя се справи много добре. (Имала съм ужасни случаи. 🙂 )
   Времето обикновено не стига и винаги се пропуска по нещо. Както пропуснах да кажа в това гостуване, че кандирани или пресни лимонови и портокалови кори са важна съставка за Щолен. 🙂

   Благодаря за пожеланията. Бъди щастлива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *