Лято 2009 с „Меню“

Снимка: списание "Меню"
Снимки: списание "Меню"

Лято е. Потопен в слънчева зеленина преоткриваш колко е хубаво да ходиш бос по тревата, да се къпеш в топъл дъжд и да съзерцаваш звездното небе в горещата нощ до любимият човек. Някак романтичен е този сезон, носещ в мен незабравими спомени.

Няма да забравя и първият брой на списание „Меню„, който ме примами от софийския реп точно преди 4 години. От тогава всеки месец аз чакам нетърпеливо за следващия брой. В последствие списанието стана сезонно и с обновен формат. Страниците са пълни с невероятните рецепти приготвени от шеф готвача на списанието Ивелина Иванова. Всяка рецепта е придружена със съвършени снимки – дело на двамата професионални фотографа – Драгомир Матеев и Николай Камбуров.

В света на подправките, кулинарните продукти и различните зеленчуци и плодове ме въвеждат Кристина и Магдалена от Нож и виличка. Винаги се учудвам от къде намират толкова много и изчерпателна информация. На мен лично тези статии са ми много полезни и винаги се връщам на тях за справка.

Ако четеш редовно блога ми, значи си запознат с огромните ми симпатии към списанието и освен това знаеш, че съм голям оптимист. Навярно ще се повторя, но аз вярвам, че мечтите се сбъдват. Само трябва много силно да си пожелаеш нещо.

Снимка: списание "Меню"
Снимка: списание "Меню"

Доказателството може да видиш в новият летен брой на списание „Меню“. Там ще откриеш новата рубрика „Меню с приятели“ и рецепта за „Галет с карамелизиран лук, тиквички, домати и моцарела“ приготвен от мен в кухнята на „Меню“.

В летния брой на списанието акцент имат калмарите, патладжаните и млечната царевица. Страниците ме отвеждат към морето с рибни супи и история на подправката риган.

Разбирам повече за кухнята на Сирия и Ливан, испанския Чурос и още много полезни съвети и увлекателни истории от кулинарния свят.

Ах, какво кулинарно лято ме очаква…

12 коментара

 1. трябва да си го купя! супер! поздравления, не съм се и съмнявала! 🙂

 2. Ех, от кога чакам тази публикация 🙂
  Поздравления, Джо! Ти си страхотна!

 3. Поздравления Йоана!
  Днес е 07.07 и ще си купя списанието! Нали ще ми дадеш автограф? Много се радвам и се гордея с теб!
  Продължавай все така!

 4. Поздрави и от мен, Йоана!!

  Не съм се отбивала известно време- последните ти вкусотийки с боровинково сладко са неустоими. Лятото е перфектен сезон за изобилие от морска кухня.

 5. Това звучи вълшебно- пожелавам ти тогава синьо лято, пълно с вълнуващи и незабравими преживявания, които дълго да споделяш с радост!!!! 😀 Wed.

 6. Здравей , Йоана! Не е ли възможно/или аз не открих/ да си направя абонамент за всяка твоя публикувана рецепта/

  1. Здарвей BIBI, можеш да се абонираш за известяване от иконките горе в дясно на блога – оранжевата или синята с писмо. Ако кликнеш на синята с писмо ще получаваш имейл когато има нова публикация в блога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *