За снимките и още нещо

Една извънредна публикация (аз планирам всичко, за добро или за лошо 🙂 ), в която ще разкажа за снимките, придружаващи рецептите в моя блог.

Без снимка една рецепта е просто продукти и текст. Снимките, поне за мен, са важен фактор, когато представяш някакво ястие или десерт. А когато са добре направени, може да въздействат на апетита и фантазията. Дори без текст, една добра снимка може да ти „заговори“.

В началните ми публикации фотограф на снимките е Валентин. В последствие той ме научава да боравя с неговия Lumix FZ50. Все още се уча, но напоследък снимките публикувани във Flickr и в блога са мое дело. Понякога правя по десетина снимки на едно и също нещо, под различна светлина, ъгъл и декор.  Валко ми помага и двамата заедно избираме кои снимки да публикувам. Ако се налага, той ги обработва и остава само да си напиша статията, преди да публикувам.

Пиша всичко това за да се похваля, че неговата снимка, на моите Амарети , е една от избраните за италианския сайт на минералната вода Acqua Panna. Снимката e публикувана в www.sanpellegrino.com в статията Italian biscotti: it’s all about taste and texture.

4 коментара

 1. Браво, Йоана!
  Много си задобряла и във фотографиите!
  Наистина мисля, че ти най-добре знаеш какво да снимаш в едно ястие, как да го представиш. Все пак си авторът!

 2. Намерих блог-а ви през гугъл относно една рецепта за круши. Наистина ме грабнахте освен с интересните рецепти и със снимките си. Добавям си flickr страничката ви със снимките.
  Браво на вас!

 3. Йоанче като разгледах flickr страниците който си приложила, иявно окло тебе има хора който се занимават доста сериозно с фотография, то това си е талант.
  а аз с моето Sony DSC-P100, има да си чакам за хубави снимки… 🙂 ….
  Не познавам около мене хора който да се занимават с фотография, надявам се да бутнеш по едно рамо.
  Поразгледах няколко модела, набелязах си едно Sony DSLR-A100, не знам дали е добро,и какви показатели трябва да се гледат, надявам се да си кажеш мнението.
  Не че веднага ще хукна да го купувам/ за такива неща съм доста несигурна/особено като не съм наясно с тех. параметрите/, сигуно ще размишлявам поне 1-2месеца/, но искам да се ориентирам.
  Благодаря ти предварително.
  Л.П.

 4. Не разбирам много от фотоапарати и не познавам професионални фотографи. Но, ще разпитам любителите фотографи, които познавам за по-добрите варианти предлагани на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *